Header Ads

Pakar SEO Malaysia

Siapa sebenarnya pakar SEO Malaysia?

Mari kita kenali 6 orang pakar SEO Malaysia pilihan saya sendiri yang memang sangat hebat menguasai kedudukan di carian enjin.
Pakar SEO Malaysia 2017

Pakar SEO Malaysia

Terdapat beberapa cara yang mungkin boleh mengetahui seseorang itu hebat bermain dengan SEO atau seseorang itu adalah pakar SEO Malaysia.

Antaranya ialah, seseorang blogger yang boleh dikatakan pakar SEO Malaysia:

  • Boleh menjana pendapatan yang lumayan dengan blog
  • Selalu memenangi Contest SEO. Walaubagaimanapun, lebih ramai pakar SEO yang tidak join contest sebab lebih fokus pada hal yang memberi keuntungan lebih kepada mereka.
  • Memiliki trafik blog yang tinggi
  • Boleh mendominasikan kedudukan pertama di carian enjin seperti google dan bing.
  • Dan banyak lagi.

Berikut merupakan senarai enam blog pilihan saya sendiri yang layak dikatakan sebagai pakar SEO Malaysia. Mereka semua memang hebat-hebat belaka dan sangat bagus untuk dijadikan contoh.


Hasrulhassan.com - Hasrul Hassan
Denaihati.com - Denai Hati
Relakssminda.blogspot.com - Bin Muhammad
Ahmadfaizal.com - Encik Titan
Blogginspired.com - Saimi Ramlan
Bloggerlelaki.com - Kucha Lana

Masih banyak lagi blogger Malaysia yang hebat bermain dengan SEO namun kebanyakkannya membuat pergerakkan tanpa dikesan oleh sesiapa.


Pakar SEO Termuda Malaysia

Tidak mustahil kita juga boleh jadi salah seorang pakar SEO Malaysia yang hebat seperti Hasrul Hassan, Encik Titan dan mereka yang lain.

Kalau mahu jadi seseorang yang hebat kita mesti belajar daripada orang hebat, jadi belajarlah daripada mereka jika mahu jadi salah seorang blogger yang pakar SEO. Kalau sudah jadi pakar SEO pasti banyak kelebihan yang dapat diperoleh.

Terdapat banyak kelebihan kalau tahu mempraktikkan teknik SEO, antaranya ialah:

  • Dapat menjana pendapatan yang lumayan dengan blog
  • Blog semakin banyak trafik
  • Dengan senangnya entri entri baru berada di kedudukan pertama atau teratas carian google
  • ....dan banyak lagi kelebihannya...

Jadi, kalau mahu jadi pakar SEO Malaysia, belajarlah SEO rajin-rajin. Memang susah juga main dengan SEO tetapi kalau tahu basic pun ianya sudah cukup memadai bagi saya.

Banyak panduan SEO di google kalau kita rajin cari.

27 comments:

  1. hah betoi....bykkan lg tips SEO erk...sy suka sgt blja pasal SEO ini hehe

    ReplyDelete
  2. banyak juga keyword ini dgunakan.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya betul banyak blogger yang gunakan kata kunci Pakar SEO Malaysia untuk menguji blog masing-masing :)

      Delete
  3. saya tak pandai bab SEO ni..ramai yang dah jadi pakar bab SEO ..Bila sebut pakar SEO terdetik kat fikiran ni beberapa nama blogger..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Belajar sedikit sedikit pasti tahu juga :)..

      Delete
  4. pakar seo Malaysia ialah mereka yang berjaya meletakkan blog di enjin carian utama ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Best kalau page kita on top:)

      Delete
    2. Ya sangat betul. Kalau banyak entri berada di kedudukan teratas sudah pasti trafik blog pun meletup.

      Delete
  5. Semakin melangkah maju dgn SEO! Bagus!

    ReplyDelete
  6. Moga dapat menyaingi mereka yang otai2 tu ^-^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tapi, kena belajar dengan otai2 dulu

      Delete
  7. CP ada rank no 2 guna keyword tu... Tahniah, terbaik ^-^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih. Tetapi kedudukan itu sentiasa berubah mengikut relevannya entri tersebut.

      Delete
  8. saya rasa saya pakar seo Malaysia ... dalam family saya je ;)

    ReplyDelete
  9. ni saya kena belajar lagi dan lagi lah... lom ada cukup masa nak belajar...

    ReplyDelete
  10. calrase patrick..sila dapatkan hadiah di pejabat pos laju. Sebab pos laju buat panggilan tadi bahawa no phone kamu tidak cukup kurang 1 nombor tak dapat dihubungi kamu ya cal. Jadi calrase segera lah ke Pos laju Keningau dekat jalan Publick bank keningau tu..cepat2 sebelum kena kembali kepada Etuza sendiri. hairan no pohone tu Etuza silap ka..bila tengok yang etuza salain kurang 1 nombor bah pula..calrase pergi cepat2 tau,,,sebelum etuza berputus asa. Tolong pergi ambil tunjukkan nama kamu dan ic sahaja..harap maklum

    ReplyDelete
  11. masih merangkak lagi dalam SEO...^_^

    ReplyDelete
  12. sebenarnya masih blank bila sebut berkenaan SEO ni so perlu rujuk pada yg pakar lah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak pun sama seperti, sis JM. Masih kurang arif tentang SEO.

      Delete
  13. Huhuhu akak mmg fail SEOla Cp ..Tahu jugak SEO tapi tak reti la nak buat hehehe..Blog CP okla SEO TERBAIK hehehee

    ReplyDelete
  14. Teringin juga nak tahu siapa pakar SEO di Malaysia ni selain daripada yang tulis ebook pasal SEO lah...

    ReplyDelete
  15. salam admin. mohon listkan blog sy juga nanti. hehehe.
    http://datoksirkronik.blogspot.my/

    ReplyDelete
  16. wanyusof.com pakar seo malaysia

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi baca entri ini dan silakan untuk memberikan komen anda. Kami sangat menghargai pandangan atau komen yang akan anda berikan. Sila berikan komen anda dengan cara yang berhemah kerana saya tidak akan bertanggungjawab terhadap setiap komen yang ditulis.

Sekian.

Powered by Blogger.