Header Ads

Contest Review Lynk.my 2015


Mahu cari servis pemendekkan URL yang percuma?

Mahu cari laman web URL Shortener yang boleh menjana pendapatan?


Jika ya, anda sedang berada di tempat yang betul untuk mempelajari semua itu di sini.


Saya juga pernah mencari servis pemendekkan URL (Uniform Resource Locator) percuma dan boleh menjana pendapatan sampingan. Sekarang saya telah mengetahuinya apabila saya menyertai contest review Lynk.my 2015. Artikel hari ini, kita akan fokus sepenuhnya tentang review Lynk.my dan saya akan kongsikan perkara yang menarik tentang Lynk.my untuk kegunaan kita semua.



Contest Review Lynk.my 2015



Review Lynk.my - Malaysia URL Shortener:


Saya baru sahaja mengetahui tentang laman web Lynk.my dan saya akan kongsikan kepada anda semua tentang laman web tersebut. Lynk.my merupakan sebuah laman web URL Shortener terbaik. Dengan menggunakan Lynk.my URL kita boleh memendekkan URL yang sangat panjang dengan mudah.
Contohnya http://calrasepatrick.blogspot.com/2015/09/blogger-sabah.html boleh kita pendekkan sehingga menjadi seperti ini http://lynk.my/kFW Menarikkan?.

Tetapi pasti ada yang bertanya "apa kebaikan untuk memendekkan URL?". Cuba kita berfikir secara logik dan buat perbandingan antara URL pendek dan URL yang panjang, yang manakah yang lebih mudah untuk dikongsikan? Saya seratus peratus memilih URL pendek lebih mudah untuk dikongsikan. Bagaimana pula dengan anda? jawaban ada di tangan anda sendiri.


Pasti ada juga yang terfikir "Kenapa perlu menggunakan Lynk.my sedangkan masih banyak laman web yang menyediakan servis pemendekan URL secara percuma dari negara luar". Sekali lagi gunakan minda kita untuk berfikir lebih logik dan buat pilihan yang mana kamu mahu sokong dari negara anda atau dari negara luar? jawaban ada pada anda sendiri.



Contest Review Lynk.my 2015

1. 6 Kelebihan Lynk.my
  • Dengan Lynk.my para pengiklan boleh beriklan dengan harga hanya RM10.
  • Pasti ramai yang mahu buat duit secara online dan kini dengan Lynk.my anda boleh menjana duit secara online. Caranya mudah sahaja iaitu, jadi publisher di Lynk.my dan kongsi URL yang telah dipendekkan dan dapatkan bayarannya.
  • Disediakan oleh orang Malaysia untuk kegunaan warga Malaysia.
  • Semua bank di Malaysia boleh digunakan untuk menerima pembayaran daripada Lynk.my.
  • Lynk.my menggunakan Smart Filtering untuk menghalang kunjungan yang datang daripada web spiders atau proxy kerana itu hanya merugikan pengiklan.
  • Sangat berguna.

2. Cara Untuk Memendekkan URL Menggunakan Lynk.my
Pertama sekali sila layari Lynk.my dan anda akan menemui paparan seperti gambar di bawah



Contest Review Lynk.my 2015

Seterusnya masukkan URL yang anda mahu pendekkan dan klik pada LYNK IT. Contohnya:



Contest Review Lynk.my 2015

Dan URL yang panjang akan menjadi pendek seperti di bawah ini



Contest Review Lynk.my 2015

Selesai untuk cara pendekkan URL. Seterusnya saya akan terangkan lebih lanjut mengenai Contest Review Lynk.my 2015.


Pertandingan Review Lynk.my 2015

Contest Review Lynk.my 2015

Dengan segala hormatnya saya mempersilakan semua rakan blogger Malaysia untuk menyertai contest ini. Contest yang sangat menarik ini menawarkan hadiah yang sangat menarik untuk dimenangi. Jangan lepaskan peluang keemasan ini.


Terdapat tiga kategori yang kita boleh menangi dalam Contest Review Lynk.my 2015 iaitu kategori TOP SEO, kategori TOP lynkUNDI dan juga kategori TOP CREATIVE. Setiap kategori menawarkan hadiah yang menarik dan setiap peserta layak memenangi ketiga-tiga kategori tersebut.


Baca juga: RF3 World Firmax3 Malaysia


Hadiah Contest Review Lynk.my 2015
  • Kategori TOP lynkUNDI Tempat pertama - RM500 Tempat kedua - RM300 Tempat ketiga - RM100
  • Kategori TOP SEO Tempat pertama - RM500 Tempat kedua - RM300 Tempat ketiga - RM100
  • Kategori TOP CREATIVE Tempat pertama - RM1000 Tempat kedua - RM500 Tempat ketiga - RM200
  • 50 penyertaan terawal layak menerima Gajet Khas daripada ikedaikami.com
  • Info lanjut klik disini.

Jangan lupa untuk menyertai Contest Review Lynk.my 2015 yang berlangsung pada 27 Oktober 2015 sehingga 27 Disember 2015. Bagi anda yang belum menyertai contest ini, dipersilakan untuk menyertainya selagi anda masih banyak masa untuk menyertainya dan juga anda masih mempunyai banyak masa untuk mempraktikkan ilmu SEO atau teknik SEO yang anda ketahui untuk memenangi kategori TOP SEO.


Kepada semua blogger Malaysia yang telah menyertainya, saya ucapkan semoga berjaya semua. Bersainglah kita secara aman dan sihat. Contest Review Lynk.my ini
 merupakan antara pertandingan yang terbaik dalam tahun 2015.

105 comments:

  1. semoga berjaya! saya pun join juga.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih dan semoga berjaya juga untuk tuan.

      Delete
  2. Replies
    1. Terima kasih sudi datang dan komen di blog tak seberapa saya ini :)

      Delete
  3. Replies
    1. Terima kasih sudi datang komen entri contest review lynk.my 2015 saya :)

      Delete
  4. Entri tuan sangat hebat.. Menarik Semoga berjaya.Review balik thanks
    http://happysus.com/jom-sertai-contest-review-lynk-my-2015.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih tuan :). Semoga berjaya juga until tuan.

      Delete
  5. Replies
    1. Terima kasih kak Noriza Rahman

      Delete
  6. Wah bestnya boleh pendekkan url blog atau entri.Ini pula shorten dari Malaysia. Pasti menarik dan hadiah contest pun best. Semoga berjaya buat anda Calrase Patrick

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya memang best Bro :).. Terima kasih :)

      Delete
  7. Blog CP selalu berada dlm Top 5.....semoga berjaya bro.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kedudukan sentiasa berubah bro. Mungkin boleh jatuh ke bawah lagi kalau otai otai seo mengganas :). Terima kasih

      Delete
  8. Hai CP...

    Good Luck too...Jalan singgah di kontes yang sama


    Contest Review Lynk.my 2015

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai juga.
      Terima kasih tuan :)

      Delete
  9. Miaoo...Miaoo...Miaoo
    Jalan-jalan singgah cari makanan dalam blog tuan...

    Miaoo-miaoo nak ucapkan Semoga berjaya untuk kontes ni...

    Jangan lupa klik yer (untuk tabung si miao-miao)--->Contest Review Lynk.my 2015

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alamak sorry Miaoo-miaoo makanan dah habis kat sini hihi..

      Terima kasih tuan Miaoo-miaoo dan semoga berjaya juga untuk tuan Miaoo-miaoo

      Delete
  10. Replies
    1. Kedudukan sentiasa berubah tuan. Mungkin boleh jatuh ke laut kedudukan entri ini di carian google kalau otai otai seo mengganas :)

      Delete
  11. good luck bro,
    www.WNF704.com

    Distributor SIEMENS Indonesia
    www.simenteknindo.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks bro dan thanks juga kerana sudi datang blog saya.

      Delete
  12. Replies
    1. Terima kasih dan good luck juga ya :)

      Delete
  13. good luck.. tasha aqisha dari contest review lynk.my 2015 jugak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih dan semoga berjaya juga untuk Tasha Aqisha :)

      Delete
  14. hebat, blog ni ranking kat 1st page google... btw good luck bro dalam contest ini. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hebat lagi blog tuan. Sukar untuk diatasi hehe tahniah tuan. thanks dan good luck juga :)

      Delete
  15. Tahniah join... good luck utk contest review lynk.my ini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih kak Akma dan god luck juga untuk akak :)

      Delete
  16. Selamat pagi cal..lama baru ada entri ..wah semoga berjaya ya..percubaan yag baik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih ya cikgu :). Cikgu tidak mahu sertai kah?

      Delete
  17. Semoga berjaya dlm contest lumayan ni!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Nik. Semoga berjaya juga :).

      Delete
  18. Pergh hebat ,entri ini juga ada pontensi menjadi pemenang nya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul ke Hebat? hihi Terima kasih tuan.

      Delete
  19. fuhh..

    rmaai jugak yang masuk nih..

    sibuk plak sekarang nih.

    hoho

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fuhh apa tu cikgu? hebat atau tak hebat? hihi
      betul memang ramai yang join contest ini.
      Sibuk buat entri yang hebat dan kreatif untuk contest ini kan cikgu?

      Delete
  20. Adik pakar SEO kita ni mesti dapat bonus hujung tahun ni... Bolehlah belanje ye :)
    Persaingan sangat hebat dgn peserta2 yg hebat! Semoga berjaya CP!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Harap bolehlah rasa bonus akhir tahun hihi. Bro yang sepatutnya belanja saya
      sebab bro memang terbaik dan hebat (Saya puji ni supaya bro belanja saya hihi)
      Terima kasih dan semoga berjaya juga abang Bin Muhammad.

      Delete
  21. Tahniah join. contest review mylink.my yang menarik dan lumayan. Moga success dan berjaya mendapat hadiah nanti

    ReplyDelete
  22. Selamat petang apa entri baru cal?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat petang juga cikgu :). Setakat ini, entri ini yang terbaru. Belum lagi ada yang lebih baru dari ini.

      Delete
  23. semoga berjaya dan good luck adik CAL

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih brother Hanafi :).

      Delete
  24. blog walking ,good luck dik :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih sudi singgah sini dan terima kasih sekali lagi :)

      Delete
  25. gud luck ya dik...hihhii

    ReplyDelete
  26. Yeahh .. syabas sebb sahut cabaran untuk join kontest review anjuran Lynk.my ni .. mungkin boleh dijadikan hadiah akhir tahun 2015 ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih sudi datang blog buruk saya bro HH :).

      Delete
  27. Good luck, CP. Moga berjaya :)

    ReplyDelete
  28. Good Luck CP !
    ALL DA BEST!

    ReplyDelete
  29. Artikel yang menarik.. Gud luck :)
    Contest Review Lynk.my by Astrallusion Arc

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih dan semoga berjaya juga untuk tuan.

      Delete
  30. Semoga berjaya buat anak muda Cslrase Patrick.... entri bro kini sedang merangkah naik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih abang kamil salleh dan semoga berjaya juga untuk bro. Masa masih terlalu panjang, mungkin esok atau lusa jatuh ke page lain lah entri saya tu. hoho

      Delete
  31. Semoga berjaya .. blogger cilik..

    Kak Aya pun blogger Sabah juga.. :)

    Boleh jenguk artikel akak pula ; http://www.bloggerwanita.com/contest-review-lynk-my-2015/

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih kak Aya. Semoga berjaya juga untuk Doktor hoho :)

      Delete
  32. semoga berjaya bro...dah semakin mantap kan sekarang ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih daun keladi kalau boleh ucap dengan saya banyak banyak lagi supaya saya boleh menang hihi... semoga berjaya juga untuk BL.

      Delete
  33. Replies
    1. Terima kasih dan semoga sukses juga untuk anda :)

      Delete
  34. kunjungan balas fida di sini ya..
    good luck yer..Jangan lupa undi Fida jugak yer

    ReplyDelete
  35. Orang sabah hebat bahhh....

    Regular seo contestant kalo masuk confirm bleh potong tang corner nie...

    Kalo kalah pon sebab photo finish jek...

    Tahniah ya bro... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih :).. Masih banyak masa lagi, pasti para pakar seo tunjuk kehebatan masing masing bila contest menuju masa tamat.. masa tulah saya tenggelam ke laut hihi

      Delete
  36. Tahniah bro CP....ada peluang cerah jadi Juara...good luck.

    ReplyDelete
  37. Wah…. Menarik sungguh artikel anda Contest Review Lynk.my 2015, ada peluang untuk menang ni. Semoga berjaya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semoga berjaya juga untuk bro kamil.

      Delete
  38. Replies
    1. wow entri Nik Khazami juga berada di page pertama Google :).. Thanks dan good luck juga..

      Delete
  39. Entri yang mantap! Moga Berjaya nanti ya Calrase Patrick!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Tuan Sani dan semoga berjaya juga untuk tuan.

      Delete
  40. Semoga berjaya yer CP ^-^

    ReplyDelete
  41. wah sayangnya dari indonesia tak bisa ikut, semoga sukses kontesnya mas

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih sudah datang komen di blog saya :). Terima kasih

      Delete
  42. Menarik..dan ringkas....ada peluang untuk menang ni...Contest Review Lynk.my 2015

    ReplyDelete
  43. Selamat pagi calrasepatrik..saya sudah undi ya..harap masuk. Yng klik undi saya tu lah di klik untuk undikan..tahnia moga berjaya..contes ni terbuka tapi saya belum mampu ..tahnia ya untuk cal

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima cikgu Etuza kerana sudi undi saya dalam Contest Review Lynk.my 2015.

      Delete
  44. Gud luck boss...Menarik nih... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Bos :). Memang sangat menarik. Good luck juga untuk bos

      Delete
  45. Sungguh menarik. Moga berjaya jadi juara SEO nanti

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya betul. Terima kasih Tuan Bintang Sukan.

      Delete
  46. Semoga berjaya dalam contest kali ni. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Bahrain dan semoga berjaya juga buat Bahrain.

      Delete
  47. Tahniah buat CP kerana menang tempat ketiga SEO contest, memang sangat berbakat dan hebat..:)

    ReplyDelete
  48. Tahniah bro...kena banyak belajar lagi ilmu seo dengan bro..sekali lagi tahniah :D saya juga dari Sabah

    ReplyDelete
  49. hebat sekali artikelnya semoga berjaya..

    ReplyDelete
  50. This is my first visit to your site. Today I have got a new site. I am really happy to be here. I am stay tuned here for your next blog...
    selbstklebende bh

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi baca entri ini dan silakan untuk memberikan komen anda. Kami sangat menghargai pandangan atau komen yang akan anda berikan. Sila berikan komen anda dengan cara yang berhemah kerana saya tidak akan bertanggungjawab terhadap setiap komen yang ditulis.

Sekian.

Powered by Blogger.