Header Ads

Kerja Dari Rumah Dengan iLancee

iLancee.com Review
Kerja dari rumah dengan iLancee yang merupakan pusat jual beli servis online sebagai seorang freelancer pada tahun 2017 ini.

Alangkah seronok dan sangat baik kalau kita mempunyai beberapa sumber pendapatan selain daripada gaji yang datang dari pekerjaan tetap kita.


Apatah lagi untuk seseorang pelajar, jika anda mempunyai sumber pendapatan sendiri sudah pasti lebih senang untuk anda membiayai persekolahan sekaligus dapat meringankan beban ibu bapa. Jadi, kepada para pelajar, cubalah untuk bermula kerja dari rumah dengan iLancee sekarang. Jangan malas untuk mulakannya secara kecil-kecilan sebab orang bijaksana ada berpesan perjalanan seribu batu bermula dengan satu langkah.



Kerja Dari Rumah Dengan iLancee

Kerja Dari Rumah Dengan iLancee.com

Pada masa ini, mencari kerja di internet telah menjadi agak mudah kerana terdapat banyak laman web menyediakan pekerjaan yang boleh kita lakukan secara sambilan atau sepenuh masa hanya dari rumah. Salah satu laman web yang menawarkan kerja dari rumah kepada para pengguna internet seperti kita adalah laman web iLancee.

Adakah anda pernah mendengar mengenai iLancee yang menawarkan pendapatan onlineMungkin ada yang telah mengetahui kewujudan laman web iLancee ini dan juga pastinya ramai yang belum tahu mengenai iLancee.


iLancee

iLancee Pusat Jual Beli Servis Online

Untuk pengetahuan kita semua, iLancee ialah pusat jual beli servis online. Kita boleh bekerja dari rumah dengan iLancee sebagai freelancer dengan menawarkan servis. Laman web iLancee ini dikendalikan sepenuhnya oleh Serius Media Network (NS0139946-P). Boleh dikatakan iLancee ini adalah fiverr versi Malaysia.

iLancee ini sebenarnya sudah lama ditubuhkan. Namun demikian, sehingga kini iLancee sudah pernah ditutup sebanyak dua kali kerana terdapat beberapa masalah yang mereka hadapi. Namun begitu, anda semua tidak perlu risau untuk m bekerja di iLancee kerana, kebangkitan laman web iLancee untuk kali ini adalah yang terbaik kerana mereka telah membuat analisa masalah-masalah yang mereka hadapi sebelum ini dan mereka telah berjaya mencari langkah untuk menyelesaikannya. Jadi tidak ada yang perlu diragukan lagi untuk kita mula kerja dengan iLancee. Lagi satu, dengan kerja dari rumah dengan iLancee, potensi untuk kita berjaya menjana 4 angka sebulan adalah sangat tinggi.



Apakah tujuan iLancee ditubuhkan?

Tujuan sebenar iLancee ditubuhkan ialah bagi membantu para usahawan digital micro dalam memulakan bisnes mereka tanpa kos.

Target pasaran iLancee adalah 4 buah negara utama iaitu Malaysia, Indonesia, Brunei dan Singapura. Jadi kepada semua warga negara dari negara ini bolehlah rebut peluang keemasan ini untuk melakukan kerja dari rumah dengan iLancee.

Saya yakin bahawa, hanya dengan kemahiran dan bakat, kita boleh buat duit secara online dengan iLancee bak kata orang bijaksana dengan bakat biasa dan ketekunan yang luar biasa, tidak ada yang tak boleh dicapai. Contohnya, jika kita berkemahiran dalam bidang penulisan, kita boleh menawarkan servis penulisan di ILancee atau jika kita seorang designer yang hebat dan handal, kita boleh menawarkan servis design di iLancee.


Antara kategori servis yang anda boleh jual di iLancee ialah:

  • Website dan Programming
  • Wordpress
  • Video dan Animasi
  • Blogspot
  • Pemasaran
  • Penulisan
  • Grafik dan Design
  • Lain-Lain


Kelebihan kerja dari rumah dengan iLancee

Untuk mengelakkan anda kurang yakin untuk mula bekerja di iLancee, mari saya terangkan kepada semua mengenai apa sebenarnya kebaikan bekerja dengan iLancee.

Sebagai penjual servis di iLancee, kita tidak perlu bersusah payah untuk mempromosikan servis yang kita tawarkan kerana pembeli yang akan mencari servis kita. Namun demikian, kalau kita rajin promosi servis-servis yang kita tawarkan itu di blog atau media sosial kita, sudah pasti semakin lumayan yang kita boleh dapat dengan iLancee.


Lagi satu, dengan menjadi freelancer di iLancee, anda sebagai kuli, dan kamu jugalah bos dan sekiranya tinggi usaha yang dilakukan maka semakin lumayan pendapatan yang kita boleh dapat. Ingatlah bahawa usaha adalah yang utama.



Bagaimana iLancee berfungsi?

Dua fungsi iLancee yang harus kita ketahui ialah fungsi sebagai penjual dan fungsi sebagai pembeli. Untuk menjalankan kerja iLancee kita adalah seorang penjual. Tetapi sebelum baca mengenai fungsi sebagai penjual, bacalah dahulu fungsi sebagai pembeli di iLancee. Siapa tahu, tiba-tiba ada servis yang ditawarkan oleh penjual yang lain menarik minat kita untuk membeli.

Sebagai pembeli, kita tidak perlu risau untuk menjadi mangsa penipuan semasa membeli servis yang ditawarkan oleh penjual kerana pembayaran akan diterima oleh pihak pengurusan iLancee terlebih dahulu. Setelah si penjual servis selesaikan tugasnya dan hantarkan kepada pembeli, barulah pihak admin laman web iLancee melepaskan pembayaran kepada si penjual.


Pengguna perlu tahu bahawa setiap servis admin akan ambil 20% daripada jumlah harga. Contohnya. Harga jumlah servis adalah RM50, maka, penjual akan dapat RM40 dan RM10 akan dapat kepada iLancee. Atau, jika harga servis adalah RM100, maka penjual akan dapat RM80 dan RM20 adalah milik iLancee.


Manakala sebagai penjual servis kita harus menyediakan servis dengan jujur serta memuaskan agar semakin ramai pelanggan yang membeli servis kita.


Kenapa kita harus pilih iLancee?

Kerja Dari Rumah Dengan iLancee
  • Keselamatan Tinggi - Konsep beli di iLancee adalah, Pay >>> Hold >>> Release. iLancee hanya release duit kepada seller yang sudah siapkan kerja. Jika tidak, bayaran akan dikembalikan ke dalam akaun buyer.
  • Transaksi Selamat - Setiap transaksi jualan tidak akan direct kepada seller. Ia direct kepada iLancee. Kaedah bayaran juga adalah selamat iaitu dengan menggunakan applikasi senangPay. Boleh bayar guna kad atau FPX transaksi.
  • Komunikasi Selamat - iLancee mempunyai sistem mesej yang selamat di mana seller dan buyer boleh berbincang mengenai serivs yang ditempah melalui perbualan khas yang iLancee sediakan dibawah pemantauan admin.

Idea servis yang boleh ditawarkan di iLancee

Kadang-kadang memang sukar untuk memikirkan servis apa yang kita jual. Saya telah mendapatkan beberapa maklumat dari blog-blog hebat dan saya akan cuba kongsikan beberapa idea servis yang boleh anda tawarkan di iLancee. Semoga senarai idea ini boleh membantu anda semua.

1. Servis SEO

Servis SEO
Kalau anda seorang yang pakar dalam SEO, bolehlah tawarkan servis kamu di iLancee. Manalah tahu ada orang yang mahukan servis buatkan backlink untuk blog atau website mereka, ataupun mahukan servis buat keyword research. Dan banyak lagi jenis servis SEO yang boleh anda jual di iLancee.

2. Design logo

Design Logo
Sekarang ini, ramai orang mencari orang yang berkebolehan membuat logo. Jadi jangan lepaskan peluang untuk diberikan kerja oleh mereka. Ini salah satu servis yang banyak sambutan dari pembeli.

3. Jual eBook

Jual eBook
Ada eBook? Cuba jualkan eBook tersebut di iLancee, manalah tahu terjual dengan laris.

4. Buat banner

Siapa pandai buat banner? mungkin ramai yang pandai tetapi kurang hebat. Jadi, untuk orang yang hebat mencipta banner, silakan jual servis  di iLancee.

5. Sunting atau edit video

Sunting Atau Edit Video
Hebat dalam bab edit video atau buat video? Saya sarankan anda pergi tawarkan servis di iLancee sekarang juga. Sebab, nanti ramai orang yang tawarkan servis seperti ini. Rasanya ramai juga orang yang mahukan kemahiran seseorang yang pandai buat video, terutama sekali video iklan.

6. Servis penulisan

Servis Penulisan
Ini servis yang paling banyak permintaan dalam pasaran iLancee sekarang. Buktinya boleh dilihat apabila buka laman web iLancee pasti bersepah servis penulisan yang ditawarkan oleh para penjual servis yang sangat pakar dalam bidang penulisan. Jadi untuk bersaing dengan mereka anda perlu meningkatkan lagi usaha dengan menghasilkan penulisan yang berkualiti tinggi dan mampu memberi kepuasan kepada pembeli.

7. Buat blog

Buat Blog
Rasanya sangat ramai orang diluar sana yang sangat-sangat berminat untuk memiliki blog sendiri tetapi tak tahu mahu mula dari mana. Jadi bagi anda yang sudah lama dalam dunia blog ini dan bagi anda yang pakar buat blog, pergilah buat servis ini di iLancee supaya dunia blogger semakin meriah.

Nah itu sahaja idea yang boleh dikatakan antara berpeluang besar untuk boleh buat duit di iLancee. Jadi, kalau anda mempunyai kemahiran untuk membuat salah satu servis yang saya senaraikan diatas, jangan tunggu lama-lama terus sahaja pergi daftar di iLancee dan tawarkan servis anda. Sebenarnya masih banyak lagi servis yang anda boleh jual di iLancee, kalau anda rajin cubalah ringankan tangan anda untuk cari di google hihi.


Bagaimana cara untuk bekerja di iLancee?

Untuk anda semua yang mahu lakukan buat duit secara online dengan iLancee, mari saya terangkan kepada anda serba sedikit mengenai cara untuk menjual atau menawarkan servis di iLancee.

Langkah pertama ialah, buat servis baru yang mahu ditawarkan. Kalau rajin, kongsikan servis yang telah dibuat di blog atau laman sosial seperti facebook, twitter dan juga blog anda. Setelah itu, anda akan diberitahu jika ada pembeli yang menempah servis yang ditawarkan. Selepas siapkan kerja, pihak iLancee akan lepaskan duit sebanyak 80% kepada anda. Keluarkan duit dari iLancee itu melalui akaun bank.


Cara untuk membeli servis di iLancee

  1. Cari servis yang dimahukan.
  2. Buat pembayaran menggunakan FPX/Kad Kredit/Online Banking.
  3. Tunggu dan lihat perjalanan kerja penjual servis.
  4. Terima tempahan siap.
  5. Anda boleh meminta balik untuk betulkan yang mana silap.
  6. Berikan rating kepada kerja seller sama ada baik atau tidak.


Terma dan syarat iLancee

Peringatan untuk semua yang sangat-sangat berminat untuk kerja dari rumah dengan iLancee, anda wajib baca terma dan syarat ini sebelum daftar dengan iLancee.
  1. Penjual dan pembeli tidak boleh bertukar-tukar maklumat hubungi melalui chat. Jika anda melanggar peraturan ini, akaun anda akan di BAN tanpa amaran awal dan duit terkumpul akan di bekukan.
  2. Dana refund pembeli yang tidak puas hati dengan servis dari penjual akan dikembalikan ke dalam akaun iLancee pembeli secara berjadual oleh sistem. Dana refund tidak akan dikembalikan ke dalam akaun bank. Dana ini pembeli boleh gunakan balik untuk membeli servis lain di iLancee.
  3. Jika pengguna inginkan juga di refund ke dalam bank, pengguna harus menutup akaun iLancee dan kami refund semua dana anda. Cas 5% sebagai cas transaksi akan dikenakan.
  4. Umur akaun yang ingin ditutup hendaklah melebihi sebulan dari tarikh daftar dan juga tarikh proses jual beli (untuk tujuan keselamatan).
  5. Segala pembayaran servis dari pembeli akan diterima oleh admin terlebih dahulu. Admin akan lepaskan dana setelah penjual sudah siapkan kerja. Ini keselamatan paling tinggi di iLancee untuk mengelakkan penipuan.
  6. Cas setiap transaksi adalah 20%. Ini bermakna, jika harga servis penjual RM50, kami akan bayar kepada penjual RM40 dan RM10 adalah hak milik kami. 20% ini termasuk cas pembayaran (senangPay) dan juga kos pengendalian website (hosting dan lain-lain kos)
  7. Sebagai penjual, anda mesti mendapatkan pakej seller yang telah kami tetapkan. Ini untuk kami menapis penjual yang betul-betul minat dan berkualiti untuk menjual servis di iLancee.
  8. Wang pembelian pakej seller tiada refund dan muktamad.
Sumber: Terma dan Syarat iLancee


Cara untuk daftar di iLancee

Untuk daftar di iLancee masuk ke iLancee.com dan anda akan dibawa masuk ke satu halaman untuk buat akaun iLancee anda. Contoh macam di bawah ini.
Cara Daftar Dengan iLancee
Masukkan alamat email, nama, password anda dan seterusnya tandakan tanda setuju pada terma dan syarat iLancee. Akhir sekali tekan pada butang daftar. Seterusnya selesaikan apa yang patut pada akaun iLancee anda.


Tips buat duit dengan iLancee

Tips Buat Duit Dengan iLancee
Mari saya kongsikan beberapa tips yang mungkin berguna untuk anda yang ingin buat duit online dengan iLancee.
  • Tawarkan servis mengikut kemahiran yang anda miliki.
  • Jangan tawarkan servis yang anda tidak tahu buat atau bukan kemahiran anda.
  • Gunakan tajuk servis yang paling bagus, unik dan boleh menarik minat pembeli. Tapi jangan buat tajuk sahaja yang nampak hangat, hasil kerja pun mesti harus hebat juga.
  • Gunakan gambar yang menarik dan terbaik pada servis yang anda tawarkan. Ini penting untuk menarik ramai pembeli mempercayai anda.
  • Siapkan kerja yang anda dapat dengan segera. Jangan lambat-lambat nanti pembeli tertunggu-tunggu. Buktikan bahawa anda serius melakukan kerja yang anda dapat di iLancee.
  • Jaga reputasi anda di iLancee.
  • Buat sehabis baik.

Kesimpulannya

Daftarlah dengan iLancee secepat yang mungkin sebelum pasaran iLancee menjadi tepu dengan penjual yang menjual servis sama seperti yang kita mahu tawarkan. Bertindaklah lebih awal agar hasil pun boleh dituai lebih awal.

Untuk mendapatkan informasi terkini dari iLancee, silakan untuk like halaman facebook iLancee di @iLanceeOfficial ataupun sila muat turun apps iLancee di Play Store.


Contest iLancee

Contest iLancee
Contest iLancee ini menawarkan sebanyak RM2800 jumlah hadiah untuk dimenangi oleh para peserta dan terdapat tiga kategori yang dipertandingan untuk membuka peluang besar kepada para peserta untuk memenangi hadiah dalam contest ini.

Tiga kategori yang dipertandingkan adalah:


1. Kategori SEO - Untuk mengasah kebolehan SEO dengan menggunakan kata kunce Kerja Dari Rumah Dengan iLancee

2. Kategori artikel terbaik - Untuk mengasah kreativiti
3. Kategori komen paling banyak - Hadiah bonus

Contest iLancee ini akan berlangsung selama dua bulan dan ianya telah berlangsung dari 7 Januari 2017 sehingga 7 Mac 2017.


Sekiranya anda masih kurang faham mengenai laman web iLancee, sila tinggalkan pertanyaaan di ruangan komen. Kalau saya rajin, saya akan cuba bantu. Demikian sahaja ulasan saya mengenai kerja dari rumah dengan dengan iLancee dan saya harap entri ini bermanfaat untuk kita semua. Sekian.



Contest iLancee ini telah dianjurkan oleh ahmadFaiz.com dan ditaja oleh SM Creative Studio, Semanis Kurma, Bina Blog Sendiri, Best Autoresponder, Panduan Bisnes Ebook, Buat Duit Blog, Best Hosting, Affiliate Malaysia, Poslaju Tracking, Infobiz FB Ads, BinMuhammad, Seri Nian Blogger, Hiburan Sabah, Top SEO Friendly, Sentiasa Panas.

96 comments:

  1. Wah, baru tau ane tentang itu situs. Mantep nih gan, lumayan buat dana tambahan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya betul iLancee memang boleh dijadikan tempat untuk mencari duit secara online :).

      Delete
  2. Hm.. ada benda nak buat.
    ada programmer ke kat sana? nak tau juga harga berpatutan atau tidak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nampaknya buat masa ini belum lagi ada programmer yang menawarkan servis mereka di iLancee kerana iLancee baru dibuka semula.

      Delete
  3. baru tahu ni, insyaALlah boleh sertai

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih sudi singgah sini kak :)

      Delete
    2. sama2. jemput singgah blog saya ya untuk posting2 yang best2 hihi

      Delete
    3. Okay kak. Akan ku singgah blog akak untuk baca posting2 yang menarik itu :)

      Delete
  4. Dulu ilancee dah mula, tapi banyak betul problem sampai tutup dekat 2 tahun. Nampaknya ilancee dah mula balik, siapa yang nak jana pendapatan kerja dari rumah, boleh daftar dengan ilancee ni.
    ..
    Saya antara terawal daftar dengan ilancee.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terbaik Tuan. Ya semoga dengan kedatangan iLancee kali ini dijadikan oleh semua sebagai peluang untuk buat duit dari rumah.

      Delete
  5. Post yang menarik.
    Good luck

    ReplyDelete
  6. terbaik..siapa tak nak,kan kerja dari rumah..

    bgus web iLancee memberi kita peluang menjual servis..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya iLancee memang yang terbaik :). Kalau usaha betul-betul pasti dapat buat duit dari laman web tersebut.

      Delete
  7. Mmg antara the best ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih sudi singgah sini kak :)

      Delete
  8. Mmg antara the best ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jom join sama contest ini :)

      Delete
  9. semoga berjaya dalam contest ini nanti..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih tuan Hanafi. Jom sama-sama sertai contest ni Tuan :)

      Delete
    2. kalau cal masuk saya tahu kalah je..hehehehe

      Delete
    3. hehe :) belum cuba belum tahu tuan

      Delete
  10. hebat SEO blog ni..papepun semoga berjaya ye :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Belum cukup untuk dikatakan hebat selagi tak ada keputusan sebenar contest. Terima kasih tuan :).

      Delete
  11. hebat SEO blog ni..papepun semoga berjaya ye :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semoga berjaya juga untuk tuan ye :)

      Delete
  12. join lagi...mesti menang ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya, jom join sama kak :). Harap begitulah jadinya hihi. Terima kasih.

      Delete
  13. Replies
    1. Terima kasih dan semoga berjaya juga buat kamu.

      Delete
  14. wahh...meriah jgk contest ni..gud luck ye :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya meriah contest ni. Terima kasih tuan.

      Delete
  15. Memang servis ilancee ni terbaik...kena cuba ni plak nanti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya betul. iLancee memang terbaik punya.

      Delete
  16. Makasih gan, infonya sangat bermanfaat, semangat terus ya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama sama gan. Terima kasih juga buat bro kerana sudi singgah di blog ini.

      Delete
    2. BAGI YG BERMINAT ELOKLAH CUBA

      Delete
  17. saya masik belum begitu paham, tapi mantap infonya gan lanjut terus ok !!

    ReplyDelete
    Replies
    1. iLancee berfungsi sama seperti fiverr. Terima kasih sudi berkunjung dan komen di blog ini :).

      Delete
  18. Tumben saya denger ini , wah nice info ijin coba gan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks sudi singgah sini ya gan :)

      Delete
  19. Oh kirain apa itu ilance hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe terima kasih bro sudah singgah sini :)

      Delete
  20. Wah, baru tau ane tentang itu situs

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih sudi singgah disini gan

      Delete
  21. Pekerjaan terbaik adalah hobi yang dibayar. tapi kalau kerja dirumah saja bisa menghasilkan uang itu termasuk keinginan setiap orang. Terima kasih gan untuk penjelasan tentang kerja di Ilancee, sangat komplit sekali penjelasannya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya sangat betul. Sama-sama gan dan terima kasih juga sudi tinggalkan komen disini :)

      Delete
  22. wah boleh di coba nih

    ReplyDelete
  23. Alternatif kerja dari rumah yg mudah, murah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya tepat dan benar sekali kak.

      Delete
  24. Alternatif kerja dari rumah yg mudah, murah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih sudi singgah komen sini ya kak :) . Dan semoga berjaya dalam contest ini.

      Delete
  25. nice ulasan calrase...

    gudluck utk contest ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih banyak-banyak :)

      Delete
  26. Semoga berjaya dalam kontes iLancee ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih ya bro SP dan semoga berjaya juga buat bro

      Delete
  27. Replies
    1. Terima kasih gan sudi singgah sini :)

      Delete
  28. ilancee mmg best bro. http://datoksirkronik.blogspot.my/2017/01/kerja-dari-rumah-dengan-ilancee.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya betul. iLancee memang terbaik

      Delete
  29. Bagus info ni. Dan semoga berjaya dalam contest seo ni

    ReplyDelete
  30. Hoho...betul2 kaw fans tuan ya...tahniah2 :)

    Jangan simpan kuku lama2 bro...risau kawan bro duduk belakang pastue last minute attack nie utk contest seo tue... :P

    Selamat maju jaya bro!

    p/s: Tak aim untuk menang contest tapi lebih penting cari dan buat servis di ilancee untuk buat duit online jangkamasa panjang jek... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih tuan sudi tinggalkan komen disini hoho :)..

      Susah nak lawan SEO blogger lain. Hebat-hebat belaka.

      Terbaik tuan.

      Delete
  31. terima kasih info yg menarik

    ReplyDelete
  32. uncle jadi suri rumah je... hhuhuhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Suri rumah buat duit dengan iLancee pun boleh hihi

      Delete
  33. artikelnya bagus ,
    ini referensi darimana ya nulisnya ?

    Saya juga punya blog tentang Pengetahuan sistem Listrik bisa di lihat2 artikelnya gratis >  Pengetahuan Listrik  <  pengetahuan-listrik.blogspot.com

    ReplyDelete
  34. artikelnya bagus ,
    ini referensi darimana ya nulisnya ?

    Saya juga punya blog pengetahuan-listrik.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah thanks ya sudi komentar disini. Banyak sumber referensinya hoho

      Delete
  35. emang jaman sekarang lebih mudah dapet uang, tapi transaksi lewat FPX itu apa ya ? makasih ilmunya broo.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya benar sekali. Setahu saya FPX adalah sebuah perkhidmatan pembayaran online hoho.. sama-sama bro.

      Delete
  36. Penerangan yang baik bro.

    ilamcee ni mmg bagus, boleh dibuat bukan sahaja dirumah tetapi dikedai kopi, tepi pantai dalam hutan selagi ada line internet dan laptop. Hehe.

    Good luck contest ya. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih tuan Elih.

      Betul2 iLancee memang terbaik dan boleh dilakukan mana-mana tempat yang kita rasa selesa nak buat.

      Terima kasih dan semoga berjaya juga untuk tuan.

      Delete
  37. info yang bagus dik.. kak suka baca walupun panjang..

    ReplyDelete
  38. saya nak cuba daftar la..

    ReplyDelete
  39. Tips yang Menarik, Siapa yang berusaha dia akan berjaya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih. Ya betul sekali.

      Delete
  40. bagi yang berminat boleh cuba ni

    ReplyDelete
  41. Semoga berjaya dalam kontes ni. Kalau belum pernah ofer servis kat ilancee ni, bolehlah daftar kat portal tu dulu ye :D

    ReplyDelete
  42. hmmm.. tumpang baca.. menarik juga ni...

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi baca entri ini dan silakan untuk memberikan komen anda. Kami sangat menghargai pandangan atau komen yang akan anda berikan. Sila berikan komen anda dengan cara yang berhemah kerana saya tidak akan bertanggungjawab terhadap setiap komen yang ditulis.

Sekian.

Powered by Blogger.