Proton Bakal Hasilkan Kereta Terbang Pada 2019

Kereta Terbang Proton
Salam sejahtera semua.

Kalau cakap pasal kereta terbang, kompom Anda akan rasa ianya cuma ada dalam movie atau ianya tidak wujud.

Tapi, satu berita paling menggembirakan yang sedang tersebar meluas di media sosial sekarang ialah Proton bakal memperkenalkan kereta terbang pada tahun 2019.

Ketua Pegawai Eksekutif Proton Holdings Bhd, Li Chunrong berkata Proton akan menghasilkan 3 model kereta canggih untuk pasaran Malaysia seawal 2019 iaitu, kereta pemanduan automatik, kereta berkuasa elektrik sepenuhnya dan satu model kereta terbang.

Dalam laporan sebelum ini, Proton akan bekerjasama dengan Zhejiang Geely Holding Group Co Ltd (Geely) (sebuah syarikat yang membeli Terrafugia pemaju kereta terbang) untuk membina konsep kenderaan terbang seperti pesawat udara di udara.
Kereta Terbang Proton

Ya jadi kalau sekiranya kereta terbang proton ini menjadi kenyataan maka kesesakkan lalu lintas pasti boleh diselesaikan.

Sekian.

Sumber: hype.my, hanasuva.com, thevocket.com

2 Responses

  1. Adih semakin canggih kan Cal.pingkuro ma lo terbang kan mendarat cam, mana lah kan..tunggu ja harap sempat ..aamiin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya tidak sabar sudah ini mau tingu kan

      Delete
Terima kasih kerana sudi baca entri ini dan silakan untuk memberikan komen anda. Kami sangat menghargai pandangan atau komen yang akan anda berikan. Sila berikan komen anda dengan cara yang berhemah kerana saya tidak akan bertanggungjawab terhadap setiap komen yang ditulis.

Iklan Atas Artikel
Iklan Tengah Artikel 1
Iklan Tengah Artikel 2
Iklan Bawah Artikel