Header Ads

Saya Blogger Sabah


Sabahan Blogger - Entri ini untuk menguji kekuatan SEO blog untuk kata kunci Blogger Sabah. Idea ini tiba-tiba muncul apabila saya search kata kunci blogger sabah di carian google hoho.

Mari lihat kedudukan carian blogger sabah pada Google Chrome Incognito Window.


Blogger Sabah




Blogger Sabah

Bukan senang untuk entri ini berada di kedudukan teratas carian google disebabkan blog yang sedang berada di kedudukan teratas itu mempunya senjata SEO yang lengkap untuk mengungguli kedudukan teratas carian Blogger Sabah.

Apa yang saya maksudkan senjata SEO yang lengkap ialah tajuk blog tersebut ialah Sabah Bloggers United dan URL blog pula ialah http://sabah-bloggers.blogspot.com .Tajuk blog dan URL blog tersebut memiliki kata kunci Blogger Sabah, jadi blog itu pasti sukar untuk di atasi. Tapi orang kata lebih baik mencuba daripada langsung tidak mencuba kan?.

Siapa Blogger Sabah?

Blogger Sabah

Rasanya memang ramai Sabahan Blogger. Tetapi siapa Sabah Blog Travel? dan siapa Sabah Food Blogger? kalau mahu tahu jom sama-sama buat pencarian di google, pasti dapat jawapannya hihi.

Calrase Patrick Blogger Sabah

Blogger Kacak

Calrase Patrick Blogger kacak Sabah hihi. Saya sertakan sekali gambar saya sebagai salah seorang Blogger dari "Negeri di Bawah Bayu".
Kesimpulannya
Entri Blogger Sabah ini mungkin menarik atau mungkin tidak menarik kan? Tetapi dengan cara yang saya lakukan ini, terupdatelah juga blog yang semakin kelihatan usang ini.
Sekian.

15 comments:

  1. http://madey09.blogspot.com/
    hebat terus Etuza klik blogger Sabah..bagus jg boleh buat team blogger sabah kan CP hehehe seo lawa ni ramai klik

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi terima kasih sudi klik blog buruk saya cikgu :).. boleh juga tu cikgu :)

      Delete
  2. Blogger Sabah semuanya hebat dan ramah! Entri ni pasti mudah berada dimuka depan... :)

    p/s: Sejak Relaks Minda ada masalah, Blog utama Bin Muhammad kini di www.dammahumnib.com

    ReplyDelete
  3. CP tak payah merendah diri ya..banyak ilmu di sini ..inilah masa ada terluang cuti2 tambahkan ilmu selain mentelaah pelajaran ya. Saya nak mahu CP berjaya ingat tu buktikan dengan ada blog kita berjaya juga....lepak dekat blog terbaik secara yang betul..

    ReplyDelete
  4. good luck blogger sabah

    ReplyDelete
  5. Ramai blogger sabah ni, cuma mereka rahsiakan identiti

    ReplyDelete
  6. Blogget Sabah memang terbaik juga bah!

    ReplyDelete
  7. hebat tips blogger sabah ini! saya pon turut ter klik ! hehehe

    ReplyDelete
  8. akak pun blogger sabah juga bah CP

    ReplyDelete
  9. saya.. 'Blog Pelancongan Sabah'... hihihi

    ReplyDelete
  10. dulu waktu aktif blog thn 2011-2013 ramai kwn blogger sabah..seronok sharing ilmu blogging..

    nmp gambar muda lagi ni..

    salam kenal dari cik tom...

    ReplyDelete
  11. Hai cal. Sa pun blogger sabah juga. Jarang jumpa kwn seangkatan. Nice entri. Keep it up.

    ReplyDelete
  12. go sabahaan...

    salam kenal newbie sabahan blogger :)

    ReplyDelete
  13. WOW..... hebat! https://www.rozak.net/

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi baca entri ini dan silakan untuk memberikan komen anda. Kami sangat menghargai pandangan atau komen yang akan anda berikan. Sila berikan komen anda dengan cara yang berhemah kerana saya tidak akan bertanggungjawab terhadap setiap komen yang ditulis.

Sekian.

Powered by Blogger.