Koleksi Ayat PickUp Line Paling Sweet, Lawak Dan Sentap 2021

pickupline sweet

Sedang cari pickupline untuk mengorat cia cia cia? atau pickupline pantun? Dalam artikel ini saya akan kongsikan beberapa koleksi pickupline yang paling padu dan paling terbaru serta pickupline sweet yang boleh digunakan untuk perempuan dan lelaki.

Pickupline yang saya kongsikan ini menggunakan campuran pickupline melayu dan juga english.

PickUp Line Paling Sweet, Lawak Dan Sentap

Apa perbezaan awak dengan buruh kasar?
Buruh kasar membaiki bangunan tapi kau membaiki keturuan.
Are you a machine?
cause i dah MACHINEtaimušŸ˜³
Are you mix?
because you half malay and half mine.
Adakah nama kamu adalah google?
Sebab kamu ada segalanya yang saya cari.
Adakah kamu adalah kamu?
Sebab kamu menambah makna dalam hidup saya.
Pantun Pickupline Sweet
Ikan selayang, ikan kelah,
kalau sayang mengaku je lah.
You, I nak kipas boleh tak?
Kipastian masa depan kita.
Apa beza kereta dengan I?
Kalau kereta you bawa kat highway, kalau I, you bawa ke syurga.
You I rasa I nak berus lah.
Berusaha dapatkan hati you.
You asal daripada mana eh?
Oh saya ingatkan syurga, sebab setahu saya bidadari asal daripada syurga.
Berjalan kaki ke tempat kerja,
You, I janji I sayang you sorang je.
Dalam banyak-banyak cuka, cuka apa yang manis?
Saya cuka awak.
Pickupline Untuk Perempuan
I suka makan nasi.
WheNASI your face, I smile.
Awak suka makan tempe tak?
Sebab TEMPEmu disisi, saya keseorangan.
Kalau I tengok pemandangan gunung, itu mountain view. Kalau I tengok pemandangan laut, yang tu ocean view.
Kalau I tengok you, I love view.
Can you be my bulan?
But the 'lan' is silent. My boo.
I'm from Sabah. So, can you sabar?
Because soon, we gonna make it sah bah.
Saya suka Sarawak.
But the 'SAR' is silent.
Apa beza baju bundle dengan you?
Kalau baju bundle, kita panggil prelove.
Kalau you, I panggil my love.
Awak, saya rasa phone saya problem lah.
Sebab takde nombor awak.
Awak mesti suka makan buah pear kan?
Sebab dimata saya awak PEARfect.
Awak tau tak apa beza awak dengan Neil Armstrong?
Neil Armstrong mendarat dekat bulan, awak mendarat dekat hati saya.
Saya suka minum milo, sebab tulah setiap kali saya nampak awak macam saya nak panggil awak my love.
Dalam banyak banyak air tin, air tin apa yang paling manis?
AIRTINking about you everyday.
You atlet ke?
Sebab I penat kejar you.
Awak kenal Donald Trump tak?
Sebab awak buat hati saya tak tenTRUMP.
Awak mesti layan cerita korea kan?
Sebab saya rasa awak SEOUL-mate saya.
Buah manggis buah mempelam,
cakap dekat parents you, calon menantu kirim salam.
Pergi ke kedai membeli kuaci dan buku,
Eh benci aku.
Ada banyak benda yang kita tidak boleh kira dalam dunia ini.
Antaranya, jumlah bintang di langit. Jumlah ikan di laut dan jumlah cintaku padamu.
A: Bermula dari sekarang saya mahu jadi petani
B: Kenapa nak jadi petani?
A: Supaya setiap saat saya boleh menanam cinta di hati awak
A: Saya takut…
B: Takut apa?
A: Saya takut kehilangan kamu!
A: Awakkkk tolongggg!!!!
B: Kenapa awak?
A: Saya dah jatuh, terjatuh dalam hati awak.
A: Awak ni kan, Nak Tau tak nak tau tak apa beza peti ais dengan awak
B: Apa?
A: Peti Ais sejukkan air, tapi awak sejukkan hati saya.
A : Awak, tahu tak bezanya awak dengan banduan?
B : Tak tahu.
A : Banduan terperangkap dalam penjara, tapi awak terperangkap dalam hati saya.
A : Awak jom main sorok-sorok
B : Taknak lah
A : Alaa kenapa?
B : Sebab perempuan cantik macam awak susah nak jumpa.
A : Apa perbezaan awak dengan longkang?
B : Apa?
A : Longkang mengalirkan air tapi awak mengalir ke dalam hati saya.
A: Awak tahu tak apa perbezaan awak dengan Neil Amstrong?
B: Apa dia?
A: Neil Amstrong adalah orang yang pertama pergi ke bulan, awak adalah orang yang pertama dihati saya cia cia cia
A: Apa beza awak dengan coklat?
B: Apa dia?
A: Coklat melekat dekat gigi, awak melekat dekat hati saya cia cia cia
A: Awak tahu tak beza lanun dengan saya?
B: Apa dia?
A: Lanun rampas kapal, saya rampas hati awak cia cia cia
A: Pintu rumah kamu selalu buka atau tutup?
B: Selalu berbuka
A: Begitulah juga dengan hati saya sentiasa terbuka untuk awak cia cia cia
A: Pintu rumah kamu selalu buka atau tutup?
B: Selalu bertutup
A: Begitulah juga dengan hati saya tak pernah tertutup untuk awak cia cia cia

Kalau mahu tengok video ayat pick up line dari sepahtu boleh cari di youtube hihi. Semoga dengan ayat-ayat pick up line yang lawak, sweet dan pickupline padu ini, anda terhibur dan dapat idea untuk kenakan girlfriend atau pakwe kamu haha cia cia cia. Sekian.

6 Responses

  1. WAH KANMAIN LAGI MOGA BERHASIL

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahaha iya moga berhasil .. Terima kasih

      Padam
  2. Wahhhhh carl dah ada buah hati k??? ~_^

    BalasPadam
  3. boleh forward kat dato aliff syukri ni ;-)

    BalasPadam
  4. memang best kenakan awek dengan pick up line..mereka akan malu tersipu-sipu

    BalasPadam

Iklan Atas Artikel
Iklan Tengah Artikel 1
Iklan Tengah Artikel 2
Iklan Bawah Artikel