Pakar SEO Malaysia

pakar seo malaysia, pakar seo, seo bahasa melayu, seo sabah, pakar seo terbaik
Siapa sebenarnya pakar SEO Malaysia?

Rasanya ramai blogger Malaysia yang hebat bermain SEO atau pandai menggunakan teknik-teknik SEO seperti, teknik SEO Onpage, teknik SEO Offpage, dan sebagainya...

Tapi kalau mahu cari yang betul-betul pakar SEO memang ramai juga tapi ramai juga yang tidak menunjukkan taring atau lebih suka bergerak secara senyap sambil buat duit dengan blog menggunakan kepakaran SEO mereka.

Banyak sebenarnya kelebihan tahu bermain SEO. Kalau mahu rasa kelebihannya, sila buat kajian, rujukan atau pelajari lebih banyak hal mengenai SEO hehe. Berlambak panduan SEO yang boleh anda jumpa bila anda rajin bertanya dengan pak cik Google.

So, mari kita kenali 6 orang pakar SEO Malaysia pilihan saya sendiri yang memang sangat hebat menguasai kedudukan di carian enjin A.K.A pakar SEO.

Here we go.....

Siapa Pakar SEO Malaysia?

Terdapat beberapa cara yang mungkin boleh mengetahui seseorang itu hebat bermain dengan SEO atau seseorang itu adalah pakar SEO Malaysia.

Antaranya ialah, seseorang blogger yang boleh dikatakan pakar SEO Malaysia:
  • Boleh menjana pendapatan yang lumayan dengan blog
  • Selalu memenangi Contest SEO. Walaubagaimanapun, lebih ramai pakar SEO yang tidak join contest sebab lebih fokus pada hal yang memberi keuntungan lebih kepada mereka.
  • Memiliki trafik blog yang tinggi
  • Boleh mendominasikan kedudukan pertama di carian enjin seperti google dan bing.
  • Dan banyak lagi.

Pakar SEO Malaysia Pilihan Saya

Berikut merupakan senarai enam blog pilihan saya sendiri yang layak dikatakan sebagai pakar SEO Malaysia. Mereka semua memang hebat-hebat belaka dan sangat bagus untuk dijadikan contoh.


Hasrulhassan.com - Hasrul Hassan
Denaihati.com - Denai Hati
Relakssminda.blogspot.com - Bin Muhammad
Ahmadfaizal.com - Encik Titan
Blogginspired.com - Saimi Ramlan
Bloggerlelaki.com - Kucha Lana

Masih banyak lagi blogger Malaysia yang hebat bermain dengan SEO namun kebanyakkannya membuat pergerakkan tanpa dikesan oleh sesiapa.


pakar seo malaysia, pakar seo, seo bahasa melayu, seo sabah, pakar seo terbaik


Kesimpulan

Tidak mustahil kita juga boleh jadi salah seorang pakar SEO Malaysia yang hebat seperti Hasrul Hassan, Encik Titan dan mereka yang lain.

Kalau mahu jadi seseorang yang hebat kita mesti belajar daripada orang hebat, jadi belajarlah daripada mereka jika mahu jadi salah seorang blogger yang pakar SEO. Kalau sudah jadi pakar SEO pasti banyak kelebihan yang dapat diperoleh.

Jadi itu sajalah untuk tulisan kali ini huhu.

Sekian.