Pakar SEO Malaysia

pakar seo malaysia 2017, seo expert malaysia, seo malaysia price, seo packages malaysia, top seo company malaysia, seo kuala lumpur, seo specialist malaysia, seo kl, search engine optimization (seo) malaysia, seo agency malaysia, search engine optimization seo malaysia, accounting service kl, seo consultancy firm malaysia, seo pricing packages malaysia malaysia seo company, best seo in malaysia, how much does seo cost malaysia, web designing price malaysia, web development malaysia price, just simple seo, seo price malaysia, seo service malaysia, seo penang, internet marketing malaysia, digital marketing malaysia, nexus mediaworks
Siapa sebenarnya pakar SEO Malaysia?

Rasanya ramai blogger Malaysia yang hebat bermain SEO atau pandai menggunakan teknik-teknik SEO seperti, teknik SEO Onpage, teknik SEO Offpage, dan sebagainya...

Tapi kalau mahu cari yang betul-betul pakar SEO memang ramai juga tapi ramai juga yang tidak menunjukkan taring atau lebih suka bergerak secara senyap sambil buat duit dengan blog menggunakan kepakaran SEO mereka.

Banyak sebenarnya kelebihan tahu bermain SEO. Kalau mahu rasa kelebihannya, sila buat kajian, rujukan atau pelajari lebih banyak hal mengenai SEO hehe. Berlambak panduan SEO yang boleh anda jumpa bila anda rajin bertanya dengan pak cik Google.

So, mari kita kenali 6 orang pakar SEO Malaysia pilihan saya sendiri yang memang sangat hebat menguasai kedudukan di carian enjin A.K.A pakar SEO.

Here we go.....

Siapa Pakar SEO Malaysia?

Terdapat beberapa cara yang mungkin boleh mengetahui seseorang itu hebat bermain dengan SEO atau seseorang itu adalah pakar SEO Malaysia.

Antaranya ialah, seseorang blogger yang boleh dikatakan pakar SEO Malaysia:
  • Boleh menjana pendapatan yang lumayan dengan blog
  • Selalu memenangi Contest SEO. Walaubagaimanapun, lebih ramai pakar SEO yang tidak join contest sebab lebih fokus pada hal yang memberi keuntungan lebih kepada mereka.
  • Memiliki trafik blog yang tinggi
  • Boleh mendominasikan kedudukan pertama di carian enjin seperti google dan bing.
  • Dan banyak lagi.

Inilah Pakar SEO Malaysia Pilihan Saya

Berikut merupakan senarai enam blog pilihan saya sendiri yang layak dikatakan sebagai pakar SEO Malaysia. Mereka semua memang hebat-hebat belaka dan sangat bagus untuk dijadikan contoh.


Hasrulhassan.com - Hasrul Hassan
Denaihati.com - Denai Hati
Relakssminda.blogspot.com - Bin Muhammad
Ahmadfaizal.com - Encik Titan
Blogginspired.com - Saimi Ramlan
Bloggerlelaki.com - Kucha Lana

Masih banyak lagi blogger Malaysia yang hebat bermain dengan SEO namun kebanyakkannya membuat pergerakkan tanpa dikesan oleh sesiapa.


pakar seo malaysia 2017, seo expert malaysia, seo malaysia price, seo packages malaysia, top seo company malaysia, seo kuala lumpur, seo specialist malaysia, seo kl, search engine optimization (seo) malaysia, seo agency malaysia, search engine optimization seo malaysia, accounting service kl, seo consultancy firm malaysia, seo pricing packages malaysia malaysia seo company, best seo in malaysia, how much does seo cost malaysia, web designing price malaysia, web development malaysia price, just simple seo, seo price malaysia, seo service malaysia, seo penang, internet marketing malaysia, digital marketing malaysia, nexus mediaworks


Kesimpulan

Tidak mustahil kita juga boleh jadi salah seorang pakar SEO Malaysia yang hebat seperti Hasrul Hassan, Encik Titan dan mereka yang lain.

Kalau mahu jadi seseorang yang hebat kita mesti belajar daripada orang hebat, jadi belajarlah daripada mereka jika mahu jadi salah seorang blogger yang pakar SEO. Kalau sudah jadi pakar SEO pasti banyak kelebihan yang dapat diperoleh.

Jadi itu sajalah untuk tulisan kali ini huhu.

Sekian.

Artikel Berkaitan :

Ulasan untuk "Pakar SEO Malaysia"

  1. hah betoi....bykkan lg tips SEO erk...sy suka sgt blja pasal SEO ini hehe

    ReplyDelete
  2. Anonymous1/04/2015

    banyak juga keyword ini dgunakan.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya betul banyak blogger yang gunakan kata kunci Pakar SEO Malaysia untuk menguji blog masing-masing :)

      Delete
  3. saya tak pandai bab SEO ni..ramai yang dah jadi pakar bab SEO ..Bila sebut pakar SEO terdetik kat fikiran ni beberapa nama blogger..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Belajar sedikit sedikit pasti tahu juga :)..

      Delete
  4. pakar seo Malaysia ialah mereka yang berjaya meletakkan blog di enjin carian utama ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Best kalau page kita on top:)

      Delete
    2. Ya sangat betul. Kalau banyak entri berada di kedudukan teratas sudah pasti trafik blog pun meletup.

      Delete
  5. Semakin melangkah maju dgn SEO! Bagus!

    ReplyDelete
  6. Moga dapat menyaingi mereka yang otai2 tu ^-^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tapi, kena belajar dengan otai2 dulu

      Delete
  7. CP ada rank no 2 guna keyword tu... Tahniah, terbaik ^-^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih. Tetapi kedudukan itu sentiasa berubah mengikut relevannya entri tersebut.

      Delete
  8. saya rasa saya pakar seo Malaysia ... dalam family saya je ;)

    ReplyDelete
  9. ni saya kena belajar lagi dan lagi lah... lom ada cukup masa nak belajar...

    ReplyDelete
  10. calrase patrick..sila dapatkan hadiah di pejabat pos laju. Sebab pos laju buat panggilan tadi bahawa no phone kamu tidak cukup kurang 1 nombor tak dapat dihubungi kamu ya cal. Jadi calrase segera lah ke Pos laju Keningau dekat jalan Publick bank keningau tu..cepat2 sebelum kena kembali kepada Etuza sendiri. hairan no pohone tu Etuza silap ka..bila tengok yang etuza salain kurang 1 nombor bah pula..calrase pergi cepat2 tau,,,sebelum etuza berputus asa. Tolong pergi ambil tunjukkan nama kamu dan ic sahaja..harap maklum

    ReplyDelete
  11. masih merangkak lagi dalam SEO...^_^

    ReplyDelete
  12. sebenarnya masih blank bila sebut berkenaan SEO ni so perlu rujuk pada yg pakar lah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak pun sama seperti, sis JM. Masih kurang arif tentang SEO.

      Delete
  13. Huhuhu akak mmg fail SEOla Cp ..Tahu jugak SEO tapi tak reti la nak buat hehehe..Blog CP okla SEO TERBAIK hehehee

    ReplyDelete
  14. Teringin juga nak tahu siapa pakar SEO di Malaysia ni selain daripada yang tulis ebook pasal SEO lah...

    ReplyDelete
  15. salam admin. mohon listkan blog sy juga nanti. hehehe.
    http://datoksirkronik.blogspot.my/

    ReplyDelete
  16. wanyusof.com pakar seo malaysia

    ReplyDelete
  17. Hi..CP... terbaikkk bro...blogwalking
    https://akupakarblog.blogspot.my/

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi baca entri ini dan silakan untuk memberikan komen anda. Kami sangat menghargai pandangan atau komen yang akan anda berikan. Sila berikan komen anda dengan cara yang berhemah kerana saya tidak akan bertanggungjawab terhadap setiap komen yang ditulis.

For inquiry, product or service review and advertising, please email to calrasepatrick@gmail.com.

Sekian.