Contest Review Lynk.my 2015

Mahu cari servis pemendekkan URL yang percuma?

Mahu cari laman web URL Shortener yang boleh menjana pendapatan?


Jika ya, anda sedang berada di tempat yang betul untuk mempelajari semua itu di sini.


Saya juga pernah mencari servis pemendekkan URL (Uniform Resource Locator) percuma dan boleh menjana pendapatan sampingan. Sekarang saya telah mengetahuinya apabila saya menyertai contest review Lynk.my 2015. Artikel hari ini, kita akan fokus sepenuhnya tentang review Lynk.my dan saya akan kongsikan perkara yang menarik tentang Lynk.my untuk kegunaan kita semua.



Contest Review Lynk.my 2015



Review Lynk.my - Malaysia URL Shortener:


Saya baru sahaja mengetahui tentang laman web Lynk.my dan saya akan kongsikan kepada anda semua tentang laman web tersebut. Lynk.my merupakan sebuah laman web URL Shortener terbaik. Dengan menggunakan Lynk.my URL kita boleh memendekkan URL yang sangat panjang dengan mudah.
Contohnya http://calrasepatrick.blogspot.com/2015/09/blogger-sabah.html boleh kita pendekkan sehingga menjadi seperti ini http://lynk.my/kFW Menarikkan?.

Tetapi pasti ada yang bertanya "apa kebaikan untuk memendekkan URL?". Cuba kita berfikir secara logik dan buat perbandingan antara URL pendek dan URL yang panjang, yang manakah yang lebih mudah untuk dikongsikan? Saya seratus peratus memilih URL pendek lebih mudah untuk dikongsikan. Bagaimana pula dengan anda? jawaban ada di tangan anda sendiri.


Pasti ada juga yang terfikir "Kenapa perlu menggunakan Lynk.my sedangkan masih banyak laman web yang menyediakan servis pemendekan URL secara percuma dari negara luar". Sekali lagi gunakan minda kita untuk berfikir lebih logik dan buat pilihan yang mana kamu mahu sokong dari negara anda atau dari negara luar? jawaban ada pada anda sendiri.



Contest Review Lynk.my 2015

1. 6 Kelebihan Lynk.my
  • Dengan Lynk.my para pengiklan boleh beriklan dengan harga hanya RM10.
  • Pasti ramai yang mahu buat duit secara online dan kini dengan Lynk.my anda boleh menjana duit secara online. Caranya mudah sahaja iaitu, jadi publisher di Lynk.my dan kongsi URL yang telah dipendekkan dan dapatkan bayarannya.
  • Disediakan oleh orang Malaysia untuk kegunaan warga Malaysia.
  • Semua bank di Malaysia boleh digunakan untuk menerima pembayaran daripada Lynk.my.
  • Lynk.my menggunakan Smart Filtering untuk menghalang kunjungan yang datang daripada web spiders atau proxy kerana itu hanya merugikan pengiklan.
  • Sangat berguna.

2. Cara Untuk Memendekkan URL Menggunakan Lynk.my
Pertama sekali sila layari Lynk.my dan anda akan menemui paparan seperti gambar di bawah



Contest Review Lynk.my 2015

Seterusnya masukkan URL yang anda mahu pendekkan dan klik pada LYNK IT. Contohnya:



Contest Review Lynk.my 2015

Dan URL yang panjang akan menjadi pendek seperti di bawah ini



Contest Review Lynk.my 2015

Selesai untuk cara pendekkan URL. Seterusnya saya akan terangkan lebih lanjut mengenai Contest Review Lynk.my 2015.


Pertandingan Review Lynk.my 2015

Contest Review Lynk.my 2015

Dengan segala hormatnya saya mempersilakan semua rakan blogger Malaysia untuk menyertai contest ini. Contest yang sangat menarik ini menawarkan hadiah yang sangat menarik untuk dimenangi. Jangan lepaskan peluang keemasan ini.


Terdapat tiga kategori yang kita boleh menangi dalam Contest Review Lynk.my 2015 iaitu kategori TOP SEO, kategori TOP lynkUNDI dan juga kategori TOP CREATIVE. Setiap kategori menawarkan hadiah yang menarik dan setiap peserta layak memenangi ketiga-tiga kategori tersebut.



Hadiah Contest Review Lynk.my 2015
  • Kategori TOP lynkUNDI Tempat pertama - RM500 Tempat kedua - RM300 Tempat ketiga - RM100
  • Kategori TOP SEO Tempat pertama - RM500 Tempat kedua - RM300 Tempat ketiga - RM100
  • Kategori TOP CREATIVE Tempat pertama - RM1000 Tempat kedua - RM500 Tempat ketiga - RM200
  • 50 penyertaan terawal layak menerima Gajet Khas daripada ikedaikami.com
  • Info lanjut klik disini.

Jangan lupa untuk menyertai Contest Review Lynk.my 2015 yang berlangsung pada 27 Oktober 2015 sehingga 27 Disember 2015. Bagi anda yang belum menyertai contest ini, dipersilakan untuk menyertainya selagi anda masih banyak masa untuk menyertainya dan juga anda masih mempunyai banyak masa untuk mempraktikkan ilmu SEO atau teknik SEO yang anda ketahui untuk memenangi kategori TOP SEO.


Kepada semua blogger Malaysia yang telah menyertainya, saya ucapkan semoga berjaya semua. Bersainglah kita secara aman dan sihat. Contest Review Lynk.my ini
 merupakan antara pertandingan yang terbaik dalam tahun 2015.

61 Responses

  1. semoga berjaya! saya pun join juga.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih dan semoga berjaya juga untuk tuan.

      Padam
  2. Wah bestnya boleh pendekkan url blog atau entri.Ini pula shorten dari Malaysia. Pasti menarik dan hadiah contest pun best. Semoga berjaya buat anda Calrase Patrick

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ya memang best Bro :).. Terima kasih :)

      Padam
  3. Hai CP...

    Good Luck too...Jalan singgah di kontes yang sama


    Contest Review Lynk.my 2015

    BalasPadam
  4. Miaoo...Miaoo...Miaoo
    Jalan-jalan singgah cari makanan dalam blog tuan...

    Miaoo-miaoo nak ucapkan Semoga berjaya untuk kontes ni...

    Jangan lupa klik yer (untuk tabung si miao-miao)--->Contest Review Lynk.my 2015

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alamak sorry Miaoo-miaoo makanan dah habis kat sini hihi..

      Terima kasih tuan Miaoo-miaoo dan semoga berjaya juga untuk tuan Miaoo-miaoo

      Padam
  5. Balasan
    1. Kedudukan sentiasa berubah tuan. Mungkin boleh jatuh ke laut kedudukan entri ini di carian google kalau otai otai seo mengganas :)

      Padam
  6. Balasan
    1. Terima kasih dan good luck juga ya :)

      Padam
  7. Selamat pagi cal..lama baru ada entri ..wah semoga berjaya ya..percubaan yag baik..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih ya cikgu :). Cikgu tidak mahu sertai kah?

      Padam
  8. Semoga berjaya dlm contest lumayan ni!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih Nik. Semoga berjaya juga :).

      Padam
  9. Pergh hebat ,entri ini juga ada pontensi menjadi pemenang nya

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul ke Hebat? hihi Terima kasih tuan.

      Padam
  10. fuhh..

    rmaai jugak yang masuk nih..

    sibuk plak sekarang nih.

    hoho

    BalasPadam
    Balasan
    1. Fuhh apa tu cikgu? hebat atau tak hebat? hihi
      betul memang ramai yang join contest ini.
      Sibuk buat entri yang hebat dan kreatif untuk contest ini kan cikgu?

      Padam
  11. Adik pakar SEO kita ni mesti dapat bonus hujung tahun ni... Bolehlah belanje ye :)
    Persaingan sangat hebat dgn peserta2 yg hebat! Semoga berjaya CP!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Harap bolehlah rasa bonus akhir tahun hihi. Bro yang sepatutnya belanja saya
      sebab bro memang terbaik dan hebat (Saya puji ni supaya bro belanja saya hihi)
      Terima kasih dan semoga berjaya juga abang Bin Muhammad.

      Padam
  12. Tahniah join. contest review mylink.my yang menarik dan lumayan. Moga success dan berjaya mendapat hadiah nanti

    BalasPadam
  13. Selamat petang apa entri baru cal?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Selamat petang juga cikgu :). Setakat ini, entri ini yang terbaru. Belum lagi ada yang lebih baru dari ini.

      Padam
  14. semoga berjaya dan good luck adik CAL

    BalasPadam
  15. gud luck ya dik...hihhii

    BalasPadam
  16. Yeahh .. syabas sebb sahut cabaran untuk join kontest review anjuran Lynk.my ni .. mungkin boleh dijadikan hadiah akhir tahun 2015 ..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih sudi datang blog buruk saya bro HH :).

      Padam
  17. Good luck, CP. Moga berjaya :)

    BalasPadam
  18. Semoga berjaya buat anak muda Cslrase Patrick.... entri bro kini sedang merangkah naik.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih abang kamil salleh dan semoga berjaya juga untuk bro. Masa masih terlalu panjang, mungkin esok atau lusa jatuh ke page lain lah entri saya tu. hoho

      Padam
  19. Balasan
    1. Terima kasih dan semoga sukses juga untuk anda :)

      Padam
  20. kunjungan balas fida di sini ya..
    good luck yer..Jangan lupa undi Fida jugak yer

    BalasPadam
  21. Orang sabah hebat bahhh....

    Regular seo contestant kalo masuk confirm bleh potong tang corner nie...

    Kalo kalah pon sebab photo finish jek...

    Tahniah ya bro... :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih :).. Masih banyak masa lagi, pasti para pakar seo tunjuk kehebatan masing masing bila contest menuju masa tamat.. masa tulah saya tenggelam ke laut hihi

      Padam
  22. wow.. page pertama google.. good luck dlm
    Contest Review Lynk.my 2015

    BalasPadam
    Balasan
    1. wow entri Nik Khazami juga berada di page pertama Google :).. Thanks dan good luck juga..

      Padam
  23. Entri yang mantap! Moga Berjaya nanti ya Calrase Patrick!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih Tuan Sani dan semoga berjaya juga untuk tuan.

      Padam
  24. Semoga berjaya yer CP ^-^

    BalasPadam
  25. Selamat pagi calrasepatrik..saya sudah undi ya..harap masuk. Yng klik undi saya tu lah di klik untuk undikan..tahnia moga berjaya..contes ni terbuka tapi saya belum mampu ..tahnia ya untuk cal

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima cikgu Etuza kerana sudi undi saya dalam Contest Review Lynk.my 2015.

      Padam
  26. Tahniah buat CP kerana menang tempat ketiga SEO contest, memang sangat berbakat dan hebat..:)

    BalasPadam
  27. hebat sekali artikelnya semoga berjaya..

    BalasPadam
Sila tinggalkan komen anda. Komen anda amatlah dihargai.

Iklan Atas Artikel
Iklan Tengah Artikel 1
Iklan Tengah Artikel 2
Iklan Bawah Artikel