Jutawan Misteri Mahu Mengadakan ‘Battle Royale’ Sebenar Di Pulau Peribadi


Dengan kegilaan permainan video battle royale seperti PUBG, Fortnite dan Apex Legends pada ketika ini, nampaknya ada seorang jutawan mahu jayakan acara ini di dunia sebenar.

Dalam satu permintaan di laman Hush Hush, seorang individu sedang mencari individu yang mampu buat siri manga Jepun, Battle Royale menjadi realiti. Permainan ini nanti akan dijalankan di sebuah pulau dan seperti juga permainan PUBG, hanya akan ada seorang pemenang.


Namun perbezaannya peserta tidak perlu membunuh peserta lain secara ‘brutal’. Setiap peserta akan dibekalkan pistol Airsoft dan akan ‘terbunuh’ jika mereka ditembak oleh peserta lain. Pertandingan ini akan dijalankan selama 12 jam sehari untuk 3 hari. Bekalan makanan dan ‘senjata’ turut akan dibekalkan di serata pulau untuk dicari.

Setakat ini, ianya masih di peringkat perbincangan dan pemenang akan memenangi hadiah utama USD130,000 (~RM530,000).

Sumber: Vocket

0 Response to " Jutawan Misteri Mahu Mengadakan ‘Battle Royale’ Sebenar Di Pulau Peribadi"

Post a Comment

Terima kasih kerana sudi baca entri ini dan silakan untuk memberikan komen anda. Kami sangat menghargai pandangan atau komen yang akan anda berikan. Sila berikan komen anda dengan cara yang berhemah kerana saya tidak akan bertanggungjawab terhadap setiap komen yang ditulis.

Iklan Atas Artikel
Iklan Tengah Artikel 1
Iklan Tengah Artikel 2
Iklan Bawah Artikel