Buat Duit Dengan Blog Melalui Contest

Cara buat duit dengan blog merupakan kata kunci yang banyak dicari di Google Search Engine. Untuk entri ini saya akan kongsikan kepada anda semua tentang salah satu cara untuk menjana pendapatan melalui blog iaitu dengan menyertai contest. Contest apa? Sudah tentulah contest yang dianjurkan oleh rakan blogger.


Buat Duit Dengan Blog Melalui Contest

Buat Duit Dengan Blog Melalui Contest

Tidak dinafikan memang banyak cara untuk buat duit dengan blog dan salah satunya ialah dengan menyertai contest. Betulkah dengan menyertai contest kita boleh buat duit? Ya memang betul. Itupun kalau menang lah kalau tidak menang memanglah tidak dapat buat duit kan? hihi.

Jadi bagaimana untuk memenangi contest agar dapat duit? Satu kunci utama untuk menang ialah usaha. Kalau kita tidak berusaha bersungguh-sungguh dalam sesuatu pekerjaan yang kita lakukan pasti hasil kerja kita kurang memuaskan. Betulkan?. Begitu juga untuk memenangi contest, kita perlu berusaha bersungguh-sungguh agar boleh menang :).

Kalau sudah berusaha bersungguh-sungguh tetapi masih tidak boleh menang. Itu menunjukkan rezeki belum berpihak kepada kita atau ada kesilapan dalam usaha yang dilakukan. Kalau tidak menang, jangan sesekali berputus asa. Jadikan kegagalan itu sebagai kunci kejayaan untuk contest yang akan datang.

Mari saya buktikan kepada anda bahawa kita boleh buat duit dengan blog dengan menyertai contest. Silakan baca entri kemenangan saya di :Sekian.

17 komen untuk "Buat Duit Dengan Blog Melalui Contest"

Etuza Etuza

Selamat malam Cal..sudah join kan..alamak saya belum join...

Hamdani Bayu

boleh juga nih :)

Yusri Triadi

Saya kepengen banget dapat uang dati blog gan

Yusri Triadi

Saya kepengen banget dapat uang dati blog gan

ragus patriantobsc

Bagus artikelnya

Top Seo Friendly

Memang betul tu bro.... saya pun dah banyak dapat menang contest, ada berupa duit dan juga ada berupa gajet. Apa pun usaha adalah lif kejayaan. Semoga berjaya bro dalam apa jua contest yang disertai.

topijerami

hebat seo xpew la...
macam saya nieh memang susah la nak menang kan

akuoka

mak ia tuan kamil...
lif kejayaan yg xtahan 2

Bayu Setiawan

kontes apa itu gan?

Hero Borneo

semoga berjaya bro..dan kejayaan dapat duit dengan contest memang mengujakan

Blogger Lelaki

kalau menang memang buat buat duit bro..bagi aku contest ni sebagai bonus...lagipun kita juga boleh support orang kita yang nak buat promosi..sebab selalunya orang anjurkan contest adalah untuk tujuan promosi

Nik Khazami Nik aziz

mmg boleh buat duit dengan contest ni. yg biasa menang tahu la hoho

Idea Berita

Boleh buat duit kalau tahu caranya....seperti anda Cal

Dunia Zumal

Wah, kena cari contest hadiah wang la nanti ^-^

Akif Imtiyaz

Wow bestnyer..Untunglaaa pakar Seo hehehe..Best of luck CP

Akif Imtiyaz

Wow bestnyer..Untunglaaa pakar Seo hehehe..Best of luck CP

Watch movie free

Salam sukses seo :)

Terima kasih kerana sudi baca entri ini dan silakan untuk memberikan komen anda. Kami sangat menghargai pandangan atau komen yang akan anda berikan. Sila berikan komen anda dengan cara yang berhemah kerana saya tidak akan bertanggungjawab terhadap setiap komen yang ditulis.

Sekian.