Terdapat 39 Pasang Kembar Dalam Perkampungan Kecil Ini

Terdapat 39 Pasang Kembar Dalam Perkampungan Kecil Ini
Sudah pasti ramai pasangan suami isteri menginginkan anak kembar. Amat menakjubkan sekali! Satu perkampungan di China iaitu, Qingyang di bahagian Jingjin, Chongqin, China memiliki 39 pasangan kembar menjadikan kampung tersebut popular dengan gelaran "Kampung Kembar".

Terdapat 39 Pasang Kembar Dalam Perkampungan Kecil Ini
Pasangan kembar tertua di kampung itu berumur 89 tahun. Kampung tersebut hanya memiliki lebih kurang 367 keluarga.

Tidak dapat dipastikan dengan jelas mengapa terdapat banyak pasangan kembar di perkampungan kecil tersebut. Penduduk kampung tersebut juga tertanya-tanya mengapa berlaku fenomena kembar di tempat mereka. Doktor berkata ia adalah disebabkan oleh lebih ramai wanita yang mempunyai akses kepada ubat kesuburan dan rawatan.

Dalam budaya Cina, kembar dilihat sebagai satu rahmat nasib baik dan kekayaan, terutama jika set kembar adalah naga-phoenix (lelaki dan perempuan) pasangan.

3 Responses

 1. menarik untuk di baca

  ReplyDelete
 2. tulah saya tengah fikirkan..

  macam mana nak dapat anak kembar...

  sekali beranak dua terus..

  ReplyDelete
 3. Rare betul kampung ni kan..

  ReplyDelete
Terima kasih kerana sudi baca entri ini dan silakan untuk memberikan komen anda. Kami sangat menghargai pandangan atau komen yang akan anda berikan. Sila berikan komen anda dengan cara yang berhemah kerana saya tidak akan bertanggungjawab terhadap setiap komen yang ditulis.

Iklan Atas Artikel
Iklan Tengah Artikel 1
Iklan Tengah Artikel 2
Iklan Bawah Artikel