9 Maksud Mimpi Digigit Ular Yang Pasti Anda Ingin Tahu

Mimpi digigit ular terdengar sangat mengerikan. Namun, adakah setiap jenis mimpi mempunyai makna menakutkan yang sama? Dapatkan penjelasannya di sini!

Senarai Kandungan [Show]

mimpi dipatuk ular, maksud mimpi ular, maksud mimpi dipatuk ular, petanda mimpi ular, apa maksud mimpi ular, erti mimpi ular, petanda mimpi ular hitam, maksud mimpi ular hitam besar, maksud mimpi ular banyak

1. Digigit ular berbisa menurut Primbon Jawa

Menurut Primbon Jawa, makna mimpi digigit ular berbisa adalah tanda bahawa anda akan mengalami skandal. Mimpi ini memperingatkan orang bahawa akan ada ujian besar yang dapat menggoyahkan iman mereka di masa depan. Ular yang biasanya muncul dalam mimpi ini biasanya berwarna hijau dengan mata merah terang. Bagi anda yang pernah mengalami mimpi ini, anda mesti lebih berhati-hati dalam membuat keputusan.

2. Digigit ular tetapi selamat

Ular adalah salah satu haiwan pemangsa yang paling berbahaya di dunia. Tidak hairanlah jika kebanyakan orang takut dengan reptilia ini. Tidak seperti dunia nyata, mimpi ular ini bukanlah petanda buruk. Anda perlu ingat, apakah ular itu menggigit kita tanpa meninggalkan tanda. Dikatakan bahawa mimpi digigit ular ini menunjukkan bahawa masalah yang kita jalani akan segera selesai. Tidak meninggalkan bekas luka di badan kita menunjukkan bahawa jiwa kita kuat dalam mengatasi masalah ini.


3. Dipatuk ular di dalam air

Mimpi digigit ular ketika kita berenang atau berdekatan dengan air adalah berkaitan dengan kesihatan badan. Bahagian badan yang digigit ular di dalam air mungkin tidak sihat atau akan ada masalah kemudian. Mimpi ini adalah petanda bahawa anda harus lebih berhati-hati dalam menjaga tubuh yang sihat.

4. Maksud mimpi dipatuk ular yang lompat dari semak

Sekiranya ular yang menggigit anda melompat dari semak, itu adalah petanda bahawa anda akan mendengar berita buruk. Berita buruk ini boleh datang dari keluarga, rakan-rakan di tempat bermain, atau di tempat kerja. Menurut sains Primbon Jawa, orang yang bermimpi digigit ular rumput harus lebih dekat dengan orang di sekitarnya. Ini kerana berita buruk yang datang biasanya merupakan berita sedih.

5. Erti Mimpi digigit atau dimakan ular gergasi

Sekiranya anda pernah bermimpi melihat atau dimakan oleh ular gergasi, ini adalah petanda bahawa anda akan ditimpa bencana. Skala bencana yang menghantui hidup anda juga bergantung pada ukuran ular yang anda lihat dalam mimpi anda. Dilaporkan, semakin besar ular yang anda lihat, semakin besar bencana yang akan merosakkan hidup anda. Selain menjadi tanda buruk, mimpi melihat ular gergasi juga dapat menunjukkan bahawa seseorang di dekat anda sedang atau akan sakit.

6. Mimpi dipatuk ular hitam yang mengerikan

Ular hitam dalam mimpi ditakrifkan sebagai peristiwa yang menyusahkan dalam hidup anda. Sekiranya ular hitam menggigit kita, itu adalah tanda bahawa akan ada masalah serius yang akan datang dalam waktu terdekat. Namun, ia bermaksud sesuatu yang berbeza jika ular itu hanya diam. Sekiranya ular tidak melakukan apa-apa, ini adalah petanda bahawa anda berpeluang menyelesaikan masalah dengan mudah.

7. Dipatuk ular dari belakang

Jika anda pernah bermimpi digigit ular di bahagian belakang atau belakang kaki anda. Ini tanda bahawa seseorang di sekeliling anda cuba menikam anda di belakang. Mimpi ini menunjukkan bahawa ada orang manipulatif yang ingin menyakiti anda. Orang itu tidak selalu menjadi musuh atau saingan kita. Namun, mungkin juga rakan baik atau orang yang kelihatan baik.

8. Dililit lalu digigit ular

Tafsiran mimpi ular ini berkaitan dengan percintaan. Menurut Primbon Jawa, jika anda bermimpi dililit ular besar dan akhirnya digigit, jodoh anda bermaksud dekat. Buku Primbon juga menerangkan maksud lain apabila warna kulit ular berbeza. Sekiranya ular yang melilit anda berwarna merah, itu bermakna jodoh anda sudah dekat, tetapi tidak ada pihak yang mengetahui hal ini.

9. Mimpi dipatuk banyak ular

Digigit ular memang menakutkan, apalagi kalau banyak ular. Sama seperti mimpinya, tafsirannya ternyata buruk. Mimpi digigit sebilangan besar ular bermaksud bahawa anda berada dalam hubungan haram. Mimpi ini juga boleh bermakna pasangan anda menipu anda.

Iklan Atas Artikel
Iklan Tengah Artikel 1
Iklan Tengah Artikel 2
Iklan Bawah Artikel